Preloader Close
 • Hotstone massage is een relatief nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het in principe al eeuwen oud is. Het is een gecombineerde vorm van ontspannings / intuïtieve massage met behulp van ‘hete’ vulkanische stenen. Deze stenen hebben een grote dichtheid en een hoog ijzer- en magnesiumgehalte. Hierdoor kunnen de stenen de warmte langer opslaan, vasthouden en geeft deze op een natuurlijke geleidelijke wijze aan het lichaam af. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau. De stenen zijn licht, glad en heerlijk warm.
  Er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd.
 • De temperatuur van de stenen ligt tussen de 45 en 50 graden Celsius.
 • Een hotstone massage is een massage die bestaat uit de volgende handelingen:
 • Eerst worden op je lichaam, op diversen plekken, voorzichtig de stenen geplaatst, waarna deze goed worden afgedekt.
 • Vervolgens ga ik op een andere plaats, nadat ik dit deel heb ingesmeerd met olie, masseren met de stenen.Deze bestaan uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage effectiever maakt.
 • Hierna ga ik met de handen masseren: het grote voordeel is dat de spieren nu lekker warm zijn door de stenen en daardoor kun je beter en dieper masseren.
 • Als afsluiting wordt dit deel weer goed afgedekt en ga ik naar het deel toe waar de stenen liggen en doe daar hetzelfde. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen zijn licht, zacht(zo voelen ze aan) en heerlijk warm. Zo wordt een hele zijde of onderdeel behandelt. 
 • Deze massage is met name geschikt voor/bij spanningen, stress, spier-, gewrichts-, spijsverteringsproblemen en slechte doorbloeding.
 •  
 • Let wel:
 • Indien de buitentemperatuur 26 graden Celsius of hoger is, wordt er door mij geen Hot stone massage gegeven. Bij een te hoge buitentemperatuur krijgt het lichaam niet de kans om de opgenomen warmte kwijt te raken. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat u last kan krijgen van een aantal negatieve bijwerkingen zoals: hoofdpijn, lusteloosheid, misselijkheid, flauwvallen en slechte nachtrust.
 • Een stukje geschiedenis
 1. Deze massagevorm is afkomstig van de Indianen. Verwarmde  basaltstenen worden daarbij gebruikt om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug, en helpt bij ontspannen. De Hot stone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water,wind en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn.
  De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.
  De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen zijn licht, zacht(zo voelen ze aan) en heerlijk warm. Alle contra-indicaties bij sportmassage gelden ook voor een hotstone massage. Er gelden voor hotstone nog een aantal andere contra-indicatie’s:
 2.  
 3. Koorts en infectie
 4. Diabetes
 5. Hoge en lage bloeddruk
 6. Hartziekten
 7. Oedeemachtige (vochtophoping) aandoeningen
 8. Tijdens de gehele zwangerschap geen hotstone massage
 9. Burn-out